Officielt: Air India-rute til Stockholm
19-05-2017
Stockholm-Arlanda vandt den direkte duel med Københavns Lufthavn om at tiltrække den prestigefyldte Star Alliance-rute til Delhi.

Ruteudviklingsafdelingen i Københavns Lufthavn har kæmpet i fire år med at sikre sig en ny rute fra Delhi til København opereret med Star Alliance-selskabet Air India.

Men sidenhen er Stockholms Arlanda Lufthavn også kommet ind i billedet, og til sidst var der dødt løb mellem de to skandinaviske storlufthavne. I januar var en ansat i Air Indias marketingafdeling så hurtig på tasterne, at man nåede at annoncere en ny rute til Københavns Lufthavn. Men det viste sig hurtigt, at der tilsyneladende ikke var truffet en endelig beslutning om, hvilken skandinavisk lufthavn, der fremover skal modtage Boeing 787 Dreamliner-flyet fra den indiske hovedstad.

I sidste uge kunne det indiske flyselskabs koncernchef Ashwani Lohani på sin Facebook-profil meddele, at Stockholm var flyselskabets nye destination i Skandinavien, men da flyselskabet ikke havde meldt det officielt ud, var det ikke muligt for den svenske hovedstadslufthavn at kommentere på Facebook-opslaget, da det var foretaget på koncernchefens egen private konto.

Swedavia oplyser i en pressemeddelelse, at ruten starter den 15. august. Der flyves tre gange om ugen på henholdsvis onsdage, fredage og søndage med Boeing 787-8 Dreamliner. Flyet afgår fra Delhi kl. 14.00 lokal tid som rutenummer AI167 og lander i Stockholm-Arlanda samme dag kl. 1820. Rutenummer AI168 flyver tilbage fra Stockholm kl. 21.05 med ankomst i Indira Ghandi International Airport kl. 07.45 den følgende morgen.

 

Største marked i Skandinavien
Ifølge Swedavia er antallet af rejsende mellem Indien og Stockholm vokset med 50 procent gennem de seneste tre år, hvorfor markedsgrundlaget synes at være til stede. I dag er passagergrundlaget ligeligt fordelt mellem forretnings- og fritidsrejsende, ligesom der også er god balance i efterspørgslen i begge hovedstæder.

“Arlanda er den hurtigst voksende lufthavn i Skandinavien, og at Air India nu vælger at etablere sig i Stockholm er meget glædeligt og samtidig et tydeligt bevis på den stærke udvikling, som vi har. Sverige har det største marked i Skandinavien, og der er en stigende efterspørgsel på direkte flyvninger til Indien, især hos erhvervslivet. Den nye rute gør det også lettere for det voksende antal indiske besøgende at rejse til Stockholm,” siger Jonas Abrahamsson, der er koncernchef hos Swedavia.

Hos Swedavia lægger man heller ikke skjul på, at det har være en hård kamp for at sikre sig den nye rute til Stockholm, og der er da også store roser fra ministeriel side, efter at ruten landede i Stockholm og ikke i København.

“Vi er mange, som har arbejdet hårdt for at en direkte rute mellem Stockholm og New Delhi skal blive virkelighed. En direkte rute til Indien, der er landet med verdens næststørste befolkning og med en økonomi, som vokser og udvikles i et hastigt tempo, betyder meget for vores vækst og jobskabelse. Derfor er Air Indias beslutning meget velkommen,” siger Sveriges erhvervs- og innovationsminister Mikael Damberg.

 

Relaterede artikler:

Air India vælger Stockholm i stedet for København

Usikkerhed om Air India-rute til København

Ny langdistancerute fra København til Delhi

Air India vil åbne Skandinavien-rute i 2017

CPH atter valgt fra af Air India

© Copyright 2010 - Vejle Rejser
Travelmarket Interactive