Opnå lavere rejseomkostninger ved at flytte tidspunktet for rejsebestilling!

Det er ikke altid nemt at købe sin flybillet i god tid. Medarbejdere kan afvente svar fra leverandører og kunder eller de kan have travlt og derfor glemmer at bestille i god tid. Dette er bare nogle af de mest gense grunde til at rejser ofte bliver bestilt i sidste øjeblik.

Ligesom så meget andet så er flypriser korrigeret efter udbud og efterspørgsel. Det vil derfor oftest være dyrere at købe flybilletter få dage før afrejsen end, hvis samme flybillet købes uger før.

Virksomheder skal derfor huske at fokuser på tidspunktet for rejsebestilling, da dette vil kunne betyde meget for de samlede rejseudgifter.

Men det at fokusere på bestillingstidspunktet kan være svært. Hver enkel virksomhed har deres egen procedure når det kommer til rejsebestilling. Mange virksomheder lader eksempelvis medarbejdere booke selv på nettet eller igennem et online bookings-værktøj. Andre har rejsebestillere (Travel Managers) og andre vælger at overlade ansvaret til en sekretær eller en anden medarbejder i virksomheden. I alle tilfælde kan det være svært at opnå et overblik over, hvornår rejser bliver bestilt.

Ved at booke igennem et erhvervsrejsebureau kan virksomheder opnå en kontrol, da der eksempelvis nemt kan trækkes statistikker for rejse bestillingstidspunkter, som giver virksomheder mulighed for at få et specifik tal på, hvor langtid før rejser er blevet bestilt. Ligeledes har virksomheder efterfølgende mulighed for at opsætte mål, som kan få medarbejdere til at arbejde henimod et bestillingstidspunkt, som er endnu længere væk fra afrejsedagen. Dette vil i sidste ende give virksomheder lavere priser på deres flybilletter og derved reducere deres rejseomkostninger.

Ønsker du at høre mere omkring mulighederne ved at benytte et erhvervsrejsebureau, så kontakt VR Travel her.